Avg 30, 2015
5051 Views
18 4

Nizka klubska mizica

Written by

Nizkoprofilna klubska mizica je nepogrešljiv, velikokrat pa tudi drag del moderno opremljene dnevne sobe. Cene lahko dosežejo tudi 1200€, a to ni izgovor, da je ne bi mogli imeti! Z malo spretnosti in domišljije bomo hitro in brez zadrege goste vabili domov na kavico. Kako začeti? S kavo, se razume 🙂

Takoj po jutranjem razvajanju pa se odpravimo v Ikeo po 8 stranskih mizic (Ikea Lack side Tables), ki bodo temelj za kavno mizico po naši meri.

1. Mizicam odstranimo zgornje dele, ki jih nato s kombinacijo sekundnega in silikonskega lepila (liquid nails – je to to?) prilepimo skupaj – iz 4 delov ustvarimo kvadrat, na katerega prilepimo še preostale 4 dele. Ker stremimo po estetiki, bomo lepilo nanesli precizno…z natančnim nanosom se bomo izognili popravljanju vrzeli, ki jih z lepilom kasneje ni moč zapolniti.

klubska mizica Ikea
klubska mizica Ikea 2
klubska mizica Ikea

2. Če uporabljamo silikonsko lepilo, ga bomo potrebovali veliko, saj je miza težka…a ne le to – v gladko površino lesa bomo morali vrezati z nožem ali škarjami več linij, da se bo lepilo lahko prijelo. Poleg tega se bo silikonsko lepilo sušilo cel teden. Smo dovolj potrpežljivi? Če se bomo nadaljnjega dela lotili prehitro, se namreč zna zgoditi, da se vez med ploščami izmakne ali pretrže (slip or break – ne vem katere besede uporabit).

3. Noge s stranskih mizic zlepimo skupaj v obliko kvadra – za vsak kvader uporabimo 4 noge – in jih prilepimo na dno že oblikovanega zgornjega dela. Pred tem na površini kvadrov zarežemo nekaj linij, da dosežemo zadostno hrapavost – lepilo bo tako dobro prijelo. Preden noge prilepimo, s tračnim metrom izmerimo oddaljenost od robov…zunanji del kvadrov prilepimo na sredino tako, da bodo med seboj in od robov enakomerno oddaljeni. S tem dosežemo »plavajoč« videz mizice.

4. Za konec preverimo, če so kje morebitne vrzeli, ter jih zapolnimo z barvnim polnilom za les. Et voilà, mizica je nared!

Nizka klubska mizica
Nizka klubska mizica 2
Nizka klubska mizica 3
Article Tags:
·
Article Categories:
Klubske mizice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Menu Title